admin | Uncategorized

РОЗКВІТАЙ ЖЕ, РІДНА МОВО!

          Під таким гаслом урочистою лінійкою розпочався «Тиждень української мови» у Вищому професійному гірничо-будівельному училищі, присвячений Міжнародному дню рідної мови. Найрізноманітніші заходи тривали протягом тижня з 18 – 22 лютого. Це і цікаві уроки про скарби рідного слова, тематичні лінійки, виховні заходи тощо.

Цього року програма предметного тижня була, як завжди, досить насиченою. Учні мали змогу поринути у багатющий світ краси і принад української мови та літератури. Мета тижня: інформувати учнів ВПГБУ про красу і багатство рідної мови; розвивати мовленнєві здібності підлітків; збагачувати словниковий запас; сприяти самореалізації кожного учасника, задіяного у програмі тижня; виховувати любов до рідної мови та розуміння її необхідності для нашого життя; створення емоційно-позитивного мікроклімату.

    

   
  Тиждень розпочався інформаційними лінійками на гірничому та будівельному відділеннях, демонстрацією учнівських тематичних стіннівок. 20 лютого в аудиторії 28 гірничого відділення відбулася олімпіада з української мови. 21 лютого до Дня рідної мови проведено відкритий позакласний захід «Рідна мова – серця мого подих», на якому учні групи 5/18 розширили свої знання про розвиток рідної мови, створили дерево «суму», символічно пов’язали на ньому стрічки з трагічними датами в історичному календарі української мови. А також 21 лютого вперше у ВПГБУ пройшов конкур «Селфі у вишиванці».

    

    
Швидко та цікаво сплив час, предметний тиждень добіг кінця. Сьогодні святкові заходи вже стали спогадами, що виринають у пам’яті та майорять на яскравих фотознімках. Таланти учнів приємно вражають, а небайдужість і відповідальність у щоденних справах спонукають творити нові шедеври прекрасного. Переможців визначено, нам залишається лише одне — чекати повторення яскравих урочистостей, що відбудуться в наступному навчальному році. А вже зараз знову хочеться поринути в глибінь безцінного скарбу української мови та літератури, рідних традицій та неймовірних талантів наших учнів.